O meni

Nezir Rujanac - Keza

Zovem se Nezir Rujanac, iako me većina prijatelja i poznanika zovu Keza. Rođen sam 4 maja 1982. godine u Travniku. Osnovnu školu a zatim i Gimnaziju završavam u Donjem Vakufu gdje i danas dan živim.
Ljubav prema fotografiji javila se već u srednjoj školi kada sam prvi put imao priliku raditi na projektima vezanim za fotografiju ali i računarsku grafiku. Ukoliko to pretvorimo u godine mogu slobodno reći da sam se prije nepunih 20 godina zaljubio u fotografiju i da ta ljubav i danas raste i polako se pretvara u opsesiju. Svaki trenutak je dobar za napraviti odličnu fotografiju koja se, eto baš samo u tom momentu, može napraviti. Svoju opsesiju sam sa godinama pretvorio u posao i kako se u našem narodu kaže spojio sam ugodno sa korisnim u pravom smislu te rečenice. Ja jednostavno volim dobru fotografiju, pazim na svaki detalj i veoma sam zahtjevan! Kažu da dobar fotograf mora biti i dobar psiholog i to je istina. U svom dugogodišnjem iskustvu bezbroj puta se moja smirenost i jednostavnost te sposobnost prenošenja pozitivne energije i opuštene atmosfere sa druge strane objektiva pokazala kao ključni faktor prilikom stvaranja vrhunskih fotografija. Na kraju krajeva pogledajte neke od mojih fotografija koje su vam dostupne na ovom web-u ali i na mom društvenom profilu i uvjerite se sami.

  

"Nije dovoljan samo fotoaparat da bi se napravila fotografija... fotografisanje je proces koji prožima mnoge aspekte fotografa - sve slike koje su mu ikad prošle kroz glavu, sve knjige koje je pročitao, sva muzika koju je preslušao, sve ljude koje je volio..." 

Ansel Adams